tiistai 29. marraskuuta 2011

Bulla metrossa

 Nähtiin eilen taas niin surullinen tapaus koiraksi, että pistää vihaksi vieläkin. Oltiin Yodan kanssa metrossa jonne tuli nuori mies ranskanbulldoggin kanssa. Yodaa aina vähän epäilyttää nämä oikein rahisevasti hengittävät, joten jouduttiin siirtymään sivummalle ettei jätkä ala uhoamaan.

Bullalla oli aivan jättimäinen pää. Siis paljon isompi kuin millaisia olen ennen nähnyt, vaikkei ruumis kovin iso ollutkaan. Sillä oli myös huomattavan pullea rintakehä, ei se lihavalta näyttänyt vaan lähinnä epämuodostuneelta. Raukka rohisi ja pärski koko ajan ja oli kovin hengästyneen oloinen. Sen silmät oli todella suuret ja punaiset, näyttivät siltä että voisivat tipahtaa ulos koska tahansa. Tuo koiraparka varmaan sijoittuisi hyvin maailman rumin koira kisassa. Sillä taisi olla myös paha lonkkavika tms. sillä se ei meinannut pysyä takajaloillaan kun se yritti kääntyä ympäri. Kaiken lisäksi sen kynsiä ei oltu leikattu ehkä hyvin pitkään aikaan ja sillä oli takavarpaissa todella pahan näköiset kynsivallintulehdukset.

Mä en tiedä pitäiskö näille mennä sanomaan jotain. Toisaalta jos Yodalla ei olisi pitkät karvat tassujen suojana, niin muut voisi hyvin kauhistella myös sen kynsien hoitoa, vaikka ovatkin olosuhteisiin nähden tällä hetkellä oikein hyvät. Eli voihan se olla että koira oli hyvin hoidossa (vaikkei leikkaamattomat kynnet siihen viitanneetkaan). Pääosin olen kuitenkin saanut kokea, etteivät ihmiset yleensä ole kovin vastaanottavaisia edes hyvässä tarkoituksessa annetuille neuvoille. Siinä saa vain vihat ja haukut niskaansa.

Todellisuudessa eniten surettaa että tuollaisia koiria jalostetaan ja vielä sitten ostetaan, vaikka pitkään aikaan en tosin yhtä surkeaa otusta olekaan nähnyt. Tuokin mies näytti oikein muotitietoiselta pukeutumistyylinsä mukaan, eli ehkä koira oli hankittu asusteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti